Työpaikka esittely, Kati

01.04.2019

Salesian youth center

Oon työssäoppimassa n. kymppi minsan päästä meijän asuntolalta. Mun työpaikkaohjaajana on David, tosi mahtava työpaikkaohjaaja ja hänen kanssaan on helppo ja mukava puhua. David taitaakin olla ainut kenen nimen mää muistan työkavereista. Täällä nää nimet on tosi erilaiset ja en varmaan kuule niitä ees oikein :D 


Englanninkielen taito on joillakin hyvä ja jotku puhuu englantia sit huomattavasti vähempi tai sit he vaan jännittävät sitä puhumista. Lapsista ja nuorista vain muutama puhuu englantia silleen kunnolla, jotku ei ymmärrä mitään ja toiset sanoo pari sanaa. Kielen taitajia on siis moneen laitaan! Kyllähän se vaikeuttaa tosi paljo olemista siellä kun ei oikeen niille lapsillekkaan voi puhua, mutta nyt viikonlopun aikana sain lisää ideaoita kommunikoimisen suhteen. 

Ohjaajat ja ohjattavat olivat yhdessä keksineet säännöt ja kuvanneet ne
Ohjaajat ja ohjattavat olivat yhdessä keksineet säännöt ja kuvanneet ne
ORCsa on erilaisia juttui mihin kannustetaan ohjattavia osallistumaan, ihan kuin tämä Posli to dal. Elokuva ”Anna hyvän kiertää"
ORCsa on erilaisia juttui mihin kannustetaan ohjattavia osallistumaan, ihan kuin tämä Posli to dal. Elokuva ”Anna hyvän kiertää"
Talolla myös järjestetään kaksi kertaa kuussa elokuva iltoja perjantaisin ja pääsiäisenä on pääsiäismunien maalaamista.
Talolla myös järjestetään kaksi kertaa kuussa elokuva iltoja perjantaisin ja pääsiäisenä on pääsiäismunien maalaamista.

Sitten taas on helpompaa joillain alueilla kun ei tarvitse edes puhua, jalkapallosta tykkää osa nuorista tosi paljon. Heitä näkee kentällä usein, hakevat minutkin välillä pelaamaan heidän kanssaan. 

Paikka on mun mielestä tosi mukava, hyvät tilat (monia lautapelejä, bilispöytä, pöytätennis, 2x pöytäfutista, wii ja ulkona muutama hieno kenttä. Työkavereita mulla on tosi paljon, en oo itekkään edes varma kuinka paljon heitä on. Päivän aikana henkilökunta saattaa vaihtuu pari kertaa, koska nää vapaaehtoiset tekee vaan paria tuntia päivässä. Kyllä tuolla työpaikalla silti tulee tylsää, monilla on omat keskustelunsa tsekiksi. Välillä taas on hiljasempia päiviä millon ei oikeen oo lapsia tai nuoria paikalla ja keksitään sitten ohjaajien kanssa jotain tai vaan jutellaan.

Työpäivät mulla on tosi simppelit

Ma ORC +lentopallo+ ORC  14-19

Ti ORC  14-19

Ke Enkku+ORC+ enkku+ ORC 9:30-10:40, 14-19

To ORC. 14-19

Pe ORC  14-20

ORC on nuorisotilan nimi

Ke enkun tunteja on kolme. Ensimmäinen aamulla, johon myös osallistuu lapsien vanhempia tai oikeastaan he vain istuvat sivussa ja rohkaisevat lapsia osallistumaan toimintaan jos tulee ujous. Fun fact kuulema Tsekeissä tai ainakin tuolla jotkut vanhemmat opettavat heidän lapsilleen eivätkä lapset käy koulussa tai voi olla että jos on joku sairaus tai vamma minkä takia on vaikeampi olla isossa ryhmässä. Toiset enkun tunnit on isommille, päivän toiselle enkun tunnille osallistuu 5-7 lasta, jotka puhuu ihan hyvin englantia. Viimeiselle tunnille osallistuu 3 lasta ja se on enempi sellanen leikkimis enkun tunti. 

Lentopallo on joka ma 15-17 koulun liikkahallilla vähän matkan päässä. Tää on harrastus lentopallo, ei koulun liikkatunti. Osallistujat on n. 11-15 vuotiaita ja heitä on max 15. Ohjaajia sitten taas on kolme ja minä.

Tällainen tää mun työpaikka sit on!

Eleonora Iovine & Kati Pirhonen
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita