Ahoj

08.03.2019

Tsekeissä ollaan oltu nyt viikko ja ollaan jo asetettu ihan hyvin tänne. Ollaan opittu muutamia tsekin sanoja ja käyttämään paikallista liikennettä. Saimme netit koneisiin vasta tiistaina, kaapeleiden kanssa oli paljon ongelmia

Perjantai

Perjantai oli meijän matkustuspäivä. Lento meni hyvin ja nopeasti. Prahassa olimme paikallista aikaa noin vähän ennen puoli kuusi illalla. Haimme rinkat, hyppäsimme taksin kyytiin ja suuntasimme Prahan juna-asemalle. Asemalla ostimme junaliput ja yritimme ymmärtää miten siellä kaikki asiat toimivat. Emme tienneet miltä laiturilta juna lähtisi ja kyselimme sitä monilta ja muutama sanoikin että menkää katsomaan taululta. Ei me sitä taulua ymmärretty ja sielläkin kysyimme eräältä mieheltä apua ja hän selitti kuinka koko homma toimii. Näin löydettiin oikea juna ja junassa meillä ei myöskään ollut paikkoja ja näin ollen vaihdoimme paikat ennen junan lähtöä kaksi kertaa.

Brnossa meitä oli vastassa Hana ja hänen miesystävänsä. He auttoivat meitä kantamaan tavaroita ja annoimme Hanalle tuliaiseksi uusimman Ninni muumimukin ja sen sisällä oli muutama pieni fazerin suklaapatukka.

Asuntolalle päästyämme täytimme papereita, saimme avaimet ja huone näytti paremmalta mitä kuvissa asuntolan nettisivuilla. Saimme Hanalta muutaman vihkosen missä kerrotaan Brnosta ja nähtävyyksistä. Myös saimme ruokakassin (leipää, kinkkua, juustoo, omenoita,mehua (käytännössä aamupala tarvikkeet)), nettikaapelit, astiat ja pesuaineet. No me purettiin kamat ,syötiin ja alettiin nukkumaan.


Lauantai

Herättiin tosi aikastee ,tsillattin ja lähettiin kaupungille. Hana oli edellisiltana kertonu meille miltä pysäkiltä me lähdetään keskustaan. Aluks se ratikka oli vähä vaikee koska ei tiennyt et miten se lipun leimaamis juttu toimii ja miltä pysäkiltä meijän piti jäädä pois. Kuitenkin jäätiin oikeella pois ja suunnattiin sattumanvaraisesti "keskustorille" Ceskaan. Siellä kävimme parissa kaupassa katsomassa paksumpaa takkia, koska Brnossa tuulee aika kylmästi. Ilman tuulta täällä vois olla huomattavasti lämpimämpi.

Keskusaukiolla on sellanen harmaa pitkula patsas ja se on olevinaan kello, joka tunti se pitää ääntä ja netistä luin olevinaan että joka tunti se kello tipauttaa jostain kolosta lasikuulan ja ensimmäinen saa pitää sen. Sitä kuulaa sitten odotettiin muttei sitä koskaan tullut.

Jatkoimme kiertelyä ja kaartelua. Löysimme kauppakeskuksen ja sielläkin kierreltiin kauppoja ja tutkailtiin vaan ympärillemme. Iltaa myöten tultiin takaisin asuntolalle, tuotiin tavarat ja mentiin lähikauppaan. Sieltä ostettiin ruokatarvikkeet ja koska kaikki siellähän lukee tsekeiks ni eihän me osattu ees ostaa ruokakermaa. Ele sit kävi kysymässä henkilökunnalta eka sillee et puhuuko kukaa englanti ja siihen ne oli vastannu ei, aluks tsekeiks ja sitten englanniksi ja sit ne oli vaa nauranu. Eli meillä oli siihen mennessä ollu jo huono vaikutelma paikallisista ja tuo ei nyt yhtään helpottanu meijän ajatuksia. Kääntäjän avulla ostettiin sitten varmaankin vispikermaa :D. Kokkailtiin asuntolan keittiöllä ja hyvin kyllä onnistui.

Ceskan kello
Ceskan kello
Asuntola ulkoapäin
Asuntola ulkoapäin

Sunnuntai

Sunnuntaina oikeestaan me vaan käveltiin lähialueella. Löydettiin puistoja ja huomasimme kuinka lähellä asummekaan Ceskaa.


Maanantai

Hana tuli asuntolalle ,maksettiin asuntola ja saatiin netti koodit. Sen jälkeen me lähettiin keskustaan hankkimaan meille paikallisliikenne kortit joilla voidaan liikkua tietyn alueen sisäpuolella nii paljo kun halutaan tän kuun aikana. Sitten me oikeestaan vaan kierreltiin Brnoa ja Hana kertoi meille mitä mitkäkin rakennukset oli. Hana myös kertoi meille ettei Ceskan harmaasta kellosta saa muutakuin aamu 11 sen lasikuulan.

Myöhemmin me mentiin johki kahvilaa ja tilattiin. Hana tilas jonku tsekkiläisen ruuan. Sen nimi on Nakladany hermelin, siin tuli kolme leivän palaa ja lasikippo missä oli öljyä ja juustoa. Eka juustoo syyään ja sitten leipää voi dipata siihen öljyyn. Se oli itse asiassa tosi hyvää. Hanan kanssa on helppo jutella ja hän on super kiva tyyppi!

Käytiin myös Hanan työpaikalla ja hän sano et ollaan tervetulleita sinne käymään tai juomaan kahvia yms. Nähtiin myös muutamia niistä opiskelijoista. Huomattiin myös ettei Hanalta saadut nettikaapelit sovi meidän koneisiin. Illalla kävimme muutamissa kaupoissa etsimässä adapteria niihin kaapeleihin, mutta emme löytäneet.

Nakladany hermelin
Nakladany hermelin
Kasvis ja hedelmä tori
Kasvis ja hedelmä tori
Hana ja Kati
Hana ja Kati
Mentiin eräänä päivänä kirkkoon sisälle katsomaan millainen se on. Siellä oli mahdollista päästä kiipeämään ylemmäs ja näkemään mm. tuo kello. St James Church
Mentiin eräänä päivänä kirkkoon sisälle katsomaan millainen se on. Siellä oli mahdollista päästä kiipeämään ylemmäs ja näkemään mm. tuo kello. St James Church

Tiistai

Aamulla menimme juna-asemalle ja tapasimme siellä Hanan. Lähdimme ensin katsomaan Elen työpaikkaa. Sinne kestää mennä kahdella eri ratikalla suurinpiirtein 50 minuuttia n. 8-9 km matka.

Matkalla takaisin keskustaan Elellä ei ollutkaan niin mukava matka koska "pieni" vessahätä yllätti hänet. Siitä johtuen hän mm. joutui kyykkimään ratikka-asemalla, juoksemaan vessaan todella nopeaa ja ohittamaan jonon, mutta ei siitä sen enempää. Hän voi kuitenkin nyt hyvin.

Kyseisen äksidentin jälkeen lähdimme Katin työpaikalle. Sinne ei ole läheskään niin pitkä matka kuin Elen työpaikalle. Sinne on vain alle 2 km.

Löysimme nettikaapeleihin adapterit muutaman kaupan jälkeen. Sitten illalla me oikeastaan käytimme aikamme pähkäillessä miten saamme siltikään netin toimimaan koneissa. Onneksi muutama opistolainen oli avulias ja auttoi meitä!


8.3.2019

Eleonora Iovine & Kati Pirhonen
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita